Info

Over Marije Slot

Marije Slot (1987) studeerde Hobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze zowel haar Bachelor (bij Ali Groen, Hans Roerade en Alexei ​Ogrintchouk in 2011) als haar Master (bij Alexei Ogrintchouk en Lucas Macias Navarro in 2013) afsloot met een 9.

Marije is sinds 2017 werkzaam als 1e hoboïst in de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'. Orkestervaring deed zij op in orkesten als het Residentie Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Balletorkest, Orkest van het Oosten, Norrkoping Symphony Orchestra en Brussels Philharmonic.

Rieten maken vormt een belangrijk onderdeel van haar beroep. Jarenlange ervaring met materialen, verhoudingen en combinaties leidde begin 2016 tot het openen van Oboestuff.com. Alle materialen in de webwinkel zijn door Marije persoonlijk geselecteerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

 

Over Noor van de Wetering

Noor studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ali Groen (bachelor, 2005) en aan het Fontys Conservatorium bij Herman Vincken (master, 2007). Zij volgde diverse lessen en masterclasses bij o.a. Alexei Ogrintchouk, Bart Schneemann, Ernest Rombout, Frank de Bruine, Frank Minderaa, Omar Zoboli en Paul Goodwin. Ook kreeg zij met haar ensembles kamermuziekcoachings van onder andere Chris Duindam, Herman Jeurissen en Johan Steinmann. Noor is gediplomeerd hobodocente en geeft sinds 2006 met veel plezier hobolessen en rietencursus. Ook is zij actief als freelance hoboïst. Naast het spelen in diverse (begeleidings)orkesten speelt zij sinds 2014 in hobokwartet Driekwartplus.

Na haar conservatoriumopleiding is Noor zich ook gaan verbreden binnen het culturele veld. Zij volgde hiervoor de HBO masteropleiding Kunst en Educatie die zij in 2009 afsloot. Noor heeft een passie voor muziekeducatie in brede zin en werkt, naast haar muzikale bezigheden, o.a. voor Stichting Leerorkest, Klassiek Rondom de Klas en Alliantie Muziekeducatie Amsterdam.

Noor is al vanaf het begin 'achter de schermen' actief betrokken bij Oboestuff.com en vanaf januari 2018 is zij ook mede-eigenaar.

 

Oboestuff.com en het hardheidstesten van hout

Het idee voor Oboestuff.com ontstond vanuit het gemis in aanbod van houtjes die op hardheid getest zijn. In Nederland waren ze niet te krijgen, en ook in het buitenland bleek het aanbod erg gering. 

Testen op hardheid houdt in dat de weerstand in het hout wordt gemeten. Hierdoor kun je een voorselectie maken van de houtjes die je gaat opbinden en afwerken. Het heeft een aantal grote voordelen: je percentage goede rieten is veel hoger, het scheelt een hoop frustratie en je hoeft geen tijd meer te verspillen aan te harde of te zachte houtjes. Als je houtjes koopt die al op hardheid getest zijn, hoeft je bovendien geen hout meer weg te gooien. Al met al maakt het testen op hardheid het proces van rietenmaken een stuk aangenamer en succesvoller.

 

KvK nr: 64370429

Contact

E-mail
info@oboestuff.com

Like ons